Antik apoteker disk med danske porcelæns-etiketter - ægte liebhaveri! (der er to i alt)

På lager
VARENR
2980
7.200,00 DKK
BESKRIVELSE

En hel fantastisk apoteker disk, der har været en del af det originale inventar hos det nedlagte Spangs Materialisten i Fredericia.

Bygningen, møblerne har stået i, er fra 1700-tallet. Disse diske er nok ikke helt så gamle, men antageligt fra 1800-tallet.

Jeg har i alt to af disse fine bemalede træ-diske - og der eksisterer ikke flere. De to diske er identiske i form og farve. Der har været noget forskelligt i alle skuffer, hvilket fremgår af de sjældne porcelæns etiketter, der alle har dansk skrift (hvilket er nærmest umuligt at finde)

De to diske fremstår, som da jeg erhvervede dem. De er ikke rengjort i skufferne og fremstår med rester af det, der nu engang har været i dem. (ret sjove ting!!)

Den disk, der er på billedet, mangler en lille kant forneden og et enkelt greb. Det er jo meget gamle møbler og de har selvfølgelig derfor, noget slitage (og en skøn patina - her kan man tale om sjæl i møbler). Denne disk koster 7200,- Den anden anden mangler ingen liste, men en enkelt skuffe har ingen etiket. Der er desværre også en skuffe, der har haft noget indhold, der har gjort skuffen "våd" og den er simpelthen helt færdig på de bagerste sider. Heldigvis er fronten helt intakt, så det er de tre andre sider, der ikke kan ses, der skal skiftes ud med nye stykker træ. Denne koster 6500,- Mål: 118 i længde, 85 cm. i højde samt dybde på 35 cm. 

Jeg købte diskene på stedet, da jeg fik dem tilbudt. Velvidende at jeg aldrig får muligheden for at finde noget tilsvarende igen. De er ekstremt sjældne og helt fantastiske!

Diskene skal afhentes her ved køb! Diskene er ikke sarte på den måde, men kan på grund af alder næppe blive ved med at tåle håndteringer og flytninger (det ville være forfærdeligt, hvis de gik i stykker). Så jeg vil helst at du selv henter. Alternativt kan jeg måske levere - du er velkommen til at kontakte mig på 4114 0800.

Jeg vil allerhest sælge diskene samlet - prisen for begge er 11.000,-

DE SKAL SES!

© TrappenOp.dk