Antik forgyldt broche prydet med det fineste glasmosaik

På lager
VARENR
4134
1.200,00 DKK
BESKRIVELSE

Mega flot antik broche udført i forgyldt sølv med et center af den glastype, man kalder fransk jet (gennemfarvet sort glas) og det fineste glasmosaik mønster.

Brochen ligner umiddelbart et guldsmykke, men det er altså "kun" sølv med en kraftig forgyldning (brochen er stemplet 14 k)

Brochen er ikke massiv. Den er åben indeni. Det er et utrolig flot håndværk. Der er lagt nogle timer i.

Standen er rigtig flot, alderen taget i betragtning. De to stykker forgyldt sølv, der udgør kroppen af brochen, har sluppet et sted helt ude i venstre side. Det vil synd at lodde det, for det ville kunne ses og blive grimt - til gengæld har jeg fået min guldsmed til at lime det (limen kan ikke ses). Kigger du helt ned i de små detaljer på brochen, kan du se en lille forskel forrest på venstre side, men det er altså meget lidt. Det er en broche, der har mange år tilbage i sig.

Glasset har en lille medfødt brændingsfejl nederst på den sorte ramme, umiddelbart kun synligt med lup eller i hvertfald meget tæt på. Ellers fremstår brochen virkelig flot.

Selve nuancen på brochen er fantastisk, den er så gylden og skinnende, med ufattelig mange fine detaljer. Glasset er skinnende og natsort. Glasmosaikken, der er holdt i hvid, brunlige og grønne nuancer (det ligner en lille bygning i et naturlandskab)

Brochen måler 4,5 x 5,5 cm. inklusiv det fine vedhæng.

© TrappenOp.dk