Antik guldbroche i 8 karat guld prydet med granat-sten & hårgemme.

På lager
VARENR
4196
4.800,00 DKK
BESKRIVELSE

En usædvanlig smuk antik guldbroche udført af guldsmed Hans Andersen Lillelund.

Lillelund var guldsmed i Lemvig. Han er født i 1826 og står registreret som guldsmed fra 1855. Brochen er fra omkring 1860.

Denne broche har et dobbelt mester-stempel, som normalt betyder 8 karat, men da stemplerne sidder med lidt afstand mellem hinanden, er den ligeledes syretestet. (disse broche er næsten altid gulddoublé eller forgyldt sølv) Men denne holder karaten på de 8.

I gamle tider blandede man en del kobber i guldlegeringer, hvilket giver den her, helt vidunderlige varme, let rødlige guldtone.

Brochen er utroligt smukt udført. Den har så utrolig mange fine detaljer. De fine fatninger, til granater, de mange små krummelurer samt ikke mindst det lille hårgemme på bagsiden. (et lille minde om en kæreste, der måske drog i krig etc. 

Brochen er hul (man kan ikke lave den slags i massivt guld, så ville den knække), så det er faktisk to stykker guld, en front og en bagside, der er loddet sammen. Brochen måler 5,2 x 3,2 cm.

Standen er imponerende flot. Der er ganske få og meget små gennembrud i guldet (det vil ikke kunne undgåes, men tiden). Jeg kan finde tre bitte små huller, disse er alle ubetydelige og ikke synlige andet end med lup. Så små brud (det svarer til at du har stukket den mindste lille nål igennem), skal man ikke begynde at lodde på. Du vil aldrig kunne få den samme nuance og det har desuden kun kosmetisk betydning.

Bagpå hvor nålen er loddet på, er det gjort med en gammel tinlodning. Det brugte man tit, fordi det både var billigere, men også stærkere til at holde fx. en nål fast. Dette har efterladt en mørk plet bagpå.

Ellers er der intet at bemærke i relation til slitage. Der er ingen sten, der mangler. Nålen er kraftig og lige. Den er bare flot!

Dette er en meget sjælden dansk broche. Der er ikke mange af dem og slet ikke af guld. Den er absolut topklasse og samlerobjekt.

 

© TrappenOp.dk